Pianino, būgnų, gitaros pamokos Kaune – Simas Kavaliauskas

Vardas Pavardė: Simas Kavaliauskas

  • Instrumentai: Gitara, pianinas, būgnai.
  • Patirtis: Prieš maždaug 12 metų pradėjau groti būgnais ir pianinu muzikos mokykloje, o prieš penkis su puse metų, atradau ir gitarą.
  • Apibūdink save: Buvęs intravertas paauglys, svajojantis apie gyvenimą muzikoje.

1. Papasakok, kaip ir kada tu supratai, jog esi linkęs į muziką?

Suvokiau, kad noriu sieti savo gyvenimą su muzika, maždaug šeštoje klasėje – tuo metu lankiau būgnų pamokas. Praėjus porai metų, su tėvų finansine ir moraline parama, nusipirkom elektrinę gitarą, vėliau tapusią mano pagrindiniu instrumentu.

2. Ar tėvai palaikė tavo pasirinkimą, ar teko susidurti su sunkumais einant link savo svajonės?

Mano tėvai visada labai palaikė mano norus, kad ir kokia kryptim aš norėčiau eiti – už tai esu be galo dėkingas. O sunkumų tai visada buvo, bet kai kažką tikrai myli, tie maži iššūkiai tik sustiprina, o ne išskiria.

3. Kokiam muzikos žanrui tu teiki pirmenybę?

Kad ir kaip „cliché” skambėtų, tikrai myliu daug skirtingos muzikos. Bet jei reiktų išsirinkt, tai šiuo momentu esu labai sudomintas Jazz Fusion, Lietuvos alternatyvaus roko scena ir new-wave. Bet tikrai neapsiriboju tuo – taip pat groju ir/ar klausau bliuzo, metalo, funk, pop ir t.t.

4. Kaip tu matai savo ateitį susijusią su muziką? Ar nori išmokti kažko naujo, galbūt turi naujų idėjų?

Mano pagrindinė svajonė muzikoj – niekada nesustot kurt ir dalintis savo kūryba, o ypač gyvai, koncertuose.

5. Ką tu patartum žmogui, kuris norėtų išbandyti save muzikos sferoje, tačiau dar nėra apsisprendęs. Kaip reikia paskatinti išbandyti save ir padėti atsiskleisti savo norui?

Kai siela nori dainuot – leisk jai dainuot. Visada klausyk savo širdies, net ir jei tavo svajonių kelias ne rožėm klotas. O jei sunku vienam, visada smagiau kartu!